Historia naszego gospodarstwa sięga lat '80 a dokładny rok założenia to 1985.
Specjalizujemy się w produkcji ziemniaków konsumpcyjnych wczesnych i późnych.
Jesteśmy największym producentem ziemniaków jadalnych bardzo wczesnych w regionie Sieradzkim.
Zbiór ziemniaków wczesnych zaczyna się już w maju.
Uprawa ziemniaków opatrzona jest wieloletnią tradycją.
Wszytkie nasze uprawy są nawadniane i pod stałą kontrolą agronomów.
Obecnie posiadamy dość pokaźny areał ziemniaków. Jesteśmy w stanie spełnić oczekiwania jakościowe a niekiedy ilościowe każdego klienta.
Stosujemy odpowiednie nawożenie i ochronę roślin.
Aby zapewnić odpowiednią jakość surowca gospodarstwo zaopatruje się odpowiednie odmiany zdrowych sadzeniaków.
Przygotowanie ziemniaków do sprzedaży ( sortowanie, czyszczenie, mycie, pakowanie) odbywa się na odpowiedniej linii produkcyjnej połączonej z odpowiednimi wagami, które przygotowują ziemniaki w różne opakowania: np. 1kg, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg (folie zgrzewaną tzw. paczka idealna na supermarkety małe sklepy hurtownie itp.) , 25 kg, 30 kg, 60kg (worki siatkowe) , big bagi, luz.
Równolegle obok ziemniaków prowadzona jest produkcja kapusty: białej, włoskiej, czerwonej i pekińskiej (warzywa przechowywane w chłodni z kontrolowaną atmosferą wiecznie żywe).
Każda partia towaru jest oznakowana numerem indentyfikacyjnym gospodarstwa zgodnie z zasadami obowiązującymi w UE.
Każdy towar może zostać schłodzony do temperatury podanej przez kontrahenta zakres od -4.